Het Stadhuis Rotterdam, volledig in het licht door PoleLed.

Bovenop het monumentale Stadhuis Rotterdam staan drie torentjes met daarop drie vlaggenmasten. In deze vlaggenmasten wapperen trots de Nederlandse, Europese en Rotterdamse vlag. Volgens het officiële vlaggenprotocol mogen vlaggen niet tussen zonsondergang en zonsopgang worden gehesen of blijven hangen. De vlag mag wel blijven hangen als hij zodanig verlicht is dat de kleuren duidelijk te zien zijn. De gemeente Rotterdam heeft uiteindelijk aangeklopt bij PoleLed BV, bekend van de vlagverlichting bij bedrijven als IKEA, Van der Valk en McDonalds.

 

PoleLed ontwikkeld zelf armaturen om vlaggen en banieren uit te lichten op een duurzame manier doormiddel van het gebruik van LED.

De vlaggenmasten bovenop het Stadhuis op een hoogte van 40 meter zijn voorzien van special made PoleLed armaturen. Dit armatuur is speciaal ontworpen voor dit project. Door de hoogte was het niet mogelijk om de vlaggenmasten te kantelen dus is er besloten om van het bestaande PoleLed Extended armatuur een twee schalen variant te ontwikkelen die om de mast heen geklemd kan worden. Hierdoor werd het zelfde effect behaald en vormde het verlichting armatuur een geheel met de mast.

Deze armaturen zorgen ervoor dat de gemeente geen rekening hoeft te houden met het vlaggenprotocol. Hierdoor kiezen steeds meer gemeenten en overheidsgebouwen ervoor om hun vlag te verlichten met de PoleLed unit. Deze unit zorgt ervoor dat onze trotse driekleur 360 graden verlicht word en zodoende altijd vol in het licht staat waardoor deze volgens het vlaggenprotocol altijd mag blijven hangen. Onder andere de Gemeente Wageningen, Gemeente Rotterdam, Gemeente De ronde Venen, Gemeente Coevorden en Gemeente Vaals hebben al gekozen voor deze duurzame lichtoplossing en andere gemeenten zullen snel volgen.

 

Na de succesvolle plaatsing van het duurzame verlichtingssysteem op de vlaggenmasten werd PoleLed opnieuw benaderd om verlichting te leveren aan het stadhuis. Dit keer werd gevraagd de bestaande Philips armaturen te vervangen door duurzame LEDstralers (PoleLed Diluvio) en LEDlines (PoleLed Ampio). Net als het vlagverlichtingsarmatuur werden ook deze armaturen volledig naar de wensen van de Gemeente Rotterdam gebouwd. In totaal zijn er 32 diluvio en 60 amplio armaturen geplaats en succesvol in gebruik genomen.